Cesta k dobrému životopisu

16:00 Acantha 0 Comments


Životopis je to první, co váš potenciální zaměstnavatel nebo personalista uvidí. Ve většině případů rozhoduje právě životopis o tom, zdali budete pozváni na pohovor či ne. Samozřejmě jsou i výjimky, kdy i přes špatný životopis dostanete šanci udělat druhý, a lepší dojem při telefonickém pohovoru.


Ráda bych vám představila několik zásad, kterých je třeba se držet, aby životopis byl čitelný a pro zaměstnavatele zajímavý. Nečekejte však rady typu psaní prázdných frází do životopisu, kouzlo je v jednoduchosti, přesnosti a stručnosti. 



Není životopis jako životopis

V současné době se nabízí spousta možností, jak o sobě dát vědět svým budoucím zaměstnavatelům. Někteří lidé volí cestu přímého oslovování, někteří si vytvářejí profil na LinkedInu a někteří směřují cestou profilu na portálu jobs.cz. Většinou však lidé kombinují všechny varianty.

Ač se může zdát, že na všechny sítě stačí jeden životopis, není tomu tak. Je třeba si uvědomit, kdo jako první dostane do ruky můj životopis a podle toho jej přizpůsobit. Často se setkávám s profily uživatelů na jobs.cz, kde jejich majitelé striktně píší, že nechtějí být kontaktováni personálními agenturami. Jsou to však personální agentury, které mají čas a prostředky procházet tyto profily a vybírat z nich vhodné uchazeče. Takto se kandidát sám vyřadí ze zajímavých nabídek.

Častá chyba, kterou vídám především u programátorů, bývá až příliš detailní popis software, který vyvíjeli, nicméně už nezmíní, jaké programovací jazyky a technologie ovládají. Ne vždy se na základě konkrétního software dá usuzovat, co přesně daný člověk ovládá. Personalisty především zajímají technologie, které ovládáte a jak dobře – a to všechno hlavně přehledně, jasně a výstižně. Prostě předpokládejte, že personalista je „tabula rasa“. Pokud píšete rovnou technickému řediteli nebo řediteli IT sekce, nebojte se „přitvrdit“ a klidně používejte hantýrku oboru. 

Pár tipů k obsahu životopisu – jak zaujmout v pozitivním smyslu:


Struktura, struktura, struktura – neříká se nadarmo, že je dobré přiložit strukturovaný životopis. Po letech praxe je nezbytné, aby měl životopis náležitou formu a byl přehledný – Osobní údaje, Praxe, Vzdělání a Dovednosti – to je základ každého životopisu. 

Cestování časem – vše řadíme chronologicky od současnosti po nejstarší, neskáčeme mezi časovými epochami. 

Já umím to a ty zas tohle – sepište seznam svých dovedností, roztřiďte jej do kategorií a ohodnoťte sami sebe, jak jste dobří – to platí pro všechny, kteří hledají práci v IT. Nejlépe uděláte, když sepíšete všechny programovací jazyky, frameworky a další užitečné věci a přiřadíte jim hodnotu na stupnici 1 – 10. Nezapomeňte zmínit, jestli je 1 nejlepší nebo nejhorší.

Jsem flexibilní, učenlivý a inteligentní – Papír snese ledacos. Tyhle fráze čtu dnes a denně a zatím mi nikdy nepomohly udělat si obrázek o uchazeči. Jste-li flexibilní, napište proč; jste-li inteligentní, napište, čím to můžete prokázat a jste-li učenlivý, co jste se naposledy sám a rychle musel naučit.





0 komentářů:

Děkujeme za Vaši návštěvu na našem blogu! :)