Jak na dobrý profil na jobs.cz

9:39 Acantha 0 Comments


Dnes opustíme svět kurzů a budeme se věnovat zpět životopisům – a to konkrétně profilu na jobs.cz. Jobs.cz neboli „jobsy“ jsou momentálně nejsilnějším hráčem na trhu a mít životopis zde znamená skoro 100% šanci, že se vám někdo ozve, pokud jste vývojář. Někdy však profil zeje prázdnotou a ani poznámka „umím C++“ jej nezachrání, přestože daný člověk práci hledá.

Jobs.cz - není profil jako profil

Často se setkávám s profily uživatelů na jobs.cz, kde jejich majitelé striktně píší, že nechtějí být kontaktováni personálními agenturami. Jsou to však personální agentury, které mají čas a prostředky procházet tyto profily a vybírat z nich vhodné uchazeče. Takto se kandidát sám vyšachuje ze zajímavých nabídek.

Právě to, že profily na jobsech, procházejí především personální agentury, je mít třeba na paměti při jeho tvoření. Profil na jobs.cz je třeba mít vedený jednoduše - bez zbytečně dlouhých popisů pozic a jasně. Mnohokrát nacházím životopisy programátorů, kteří velmi detailně popíší, jak a co dělali, nicméně už nezmíní, jaké programovací jazyky ovládají. Stejně jako u klasického životopisu platí, že není dobré opomenout zmínit všechny technologie a dovednosti, které ovládáte, právě protože se často životopisy prohledávají podle klíčových slov.

Nejste-li si jisti, že splňujete naprosto stoprocentně požadavky na pozici, kterou jste se profilovali, neváhejte v hlavičce svého profilu na jobs.cz v upraveném formátu připsat svůj e-mail a telefon. Odkrytí kontaktních údajů daného profilu stojí personalisty peníze, takže pokud jsou na vážkách, raději profil neotvírají. Nicméně pokud vás mohou kontaktovat přímo, nic je to nestojí a vy máte šanci zaujmout po telefonu či následným osobním pohovorem.

Profil a odkazy

Nejlépe se člověk prezentuje svojí prací. Nebojte se tedy do svého životopisu přidat odkaz na GitHub, fungující aplikaci, kterou jste vytvořili nebo konkrétní weby. I když jsou to primárně personalisté, kteří váš profil uvidí, v doporučení do firmy zcela jistě neopomenou zmínit odkaz na vaši práci. Odkaz na dokončené projekty nebo vlastní kód působí prostě magicky.

0 komentářů:

Děkujeme za Vaši návštěvu na našem blogu! :)